Verslag van Stage Ile d'Oleron

22-07-2006

Hantei judoka’s op stage naar Frankrijk, Ile d’Oleron,

In de week van 17 t/m 23 juli gaan 11 Hantei judoka’s voor een trainingsstage naar het schiereiland Ile d’Oleron te Frankrijk. Na een succesvol verlopen seizoen o.l.v trainer Marco Pallencaeo wordt die week in de zomervakantie gebruikt om de persoonlijke banden nog nauwer aan te halen en om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Het afgelopen seizoen hebben maar liefst zeven judoka’s hun EERSTE DAN graad weten te behalen. Een van hen behaalde zelfs haar leraren diploma A. En nu als klap op de vuurpijl een trainingsstage te Frankrijk. Zelfs voorzitter B. Kalter gaat met zijn oudste zoon naar Frankrijk om deel te nemen.

De deelnemede Hantei judoka’s zijn: Sanne Tubbing, Melanie de Ruijter, Pablo Platier Luna, Vincent Ophuis, Bram Kalter, Jordy en Youri Berghuis, Artur Misakian, Caspar Ter Brake en Nick Scheuten. Dit alles o.l.v trainer Marco Pallencaeo

Oleron is een eiland aan de Zuid-Franse Atlantische kust. De twee grootste nabijgelegen steden zijn Rochefort (50 km) en La Rochelle (70 km). Je kunt alleen op Ile d’Oleron komen middels een viaduct genaamd ‘Pont d’Oleron’. Via deze weg kom je bij Le Chateau d’Oleron; een 3000 inwoners tellend dorpje aan de Noord-Oost kust van Oleron eiland. Gedurende de zomermaanden zijn de weerscondities optimaal. Het plaatselijke eten is heerlijk en er zijn verschillende schitterende stranden. In het schitterende LE CHATEAU D’OLERON in Zuid-Frankrijk wordt dit jaar voor de 31e achtereenvolgende keer een INTERNATIONALE JUDO STAGE georganiseerd.


STAGES
Aan de stages kan deelgenomen worden door judoka’s van iedere graduatie. De lessen worden aangepast aan het technisch niveau van de deelnemers. Deelnemen kan al vanaf 8 jaar! Aan de stages wordt deelgenomen door recreatieve als wedstrijdjudoka’s uit de gehele wereld. Dagelijks zijn er een tweetal trainingen van 2 uur onderverdeeld in techniek- en wedstrijdtrainingen. Ook is er iedere ochtend een looptraining aan het strand. Iedere stage wordt afgesloten met een onderling toernooi tussen de deelnemers van de stage. Ouders en/of begeleiders die niet deelnemen aan de stages zijn eveneens van harte welkom. Ter plaatse is voldoende vertier om de tijd door te brengen terwijl de anderen sporten.

Globale tijdsindeling:

09.00 – 10.00 uur: gezamenlijk joggen op het strand, outdoor-training
10.00 – 12.00 uur: Technische training, judo, kata’s en arbitrage
17.30 – 19.00 uur: Judo, randori, wedstrijdtraining

De trainingen worden gehouden in de ‘David Douillet’ Sporthal.

DEELNEMERS

Jaarlijks komen wekelijks zo’n 150 – 200 deelnemers uit Europa en ver daarbuiten naar deze stages; variërend van topwedstrijdjudoka’s tot recreatieve en/of jeugdjudoka’s. Ieder niveau krijgt aangepast les in de grote sporthal. Ieder jaar zijn er verschillende sterke judoscholen, landenteams (Duitsland, Polen, Portugal, Tsjechië, Egypte, Cuba en Oostenrijk) present in Oleron. In totaal ook ieder jaar ongeveer 100 – 150 Nederlandse judoka’s en jiu-jitsuka’s.

TRAINERS

De technische leiding van de stages zijn in handen van o.a. navolgende toptrainers:

DAVE STARBROOK (8e Dan); tweevoudig medaillewinnaar Olympische Spelen en Europees Kampioen en voormalig bondscoach J.B.N.
JACQUES NORIS (7e Dan); meervoudig Frans- en Europees kampioen,
J.J. FLERCHINGER (7e Dan); voormalig Frans kampioen,
JACQUES SEGUIN (6e Dan),
LUDWIG WOLF (6e Dan), voormalig trainer Tsjechische selectie en conditietrainer van diverse toptennissers,
Raphael Schmitz (5e dan ) Wereldkampioen Brazilian Jiu-Jitsu. Jiu-Jitsu en Nunchaku (31 juli – 6 augustus),
JEAN PIERRE GIBERT (5e dan),
Bertrand Amoussou, Wereldkampioen Jiu-Jitsu (24-30 juli)
FREDERIC DEMONFAUCON, Wereldkampioen Judo en medaillewinnaar Olympische Spelen.

VERBLIJF

Het verblijf tijdens de stages kan op drie manieren geregeld worden. Of u overnacht in slaaptenten (2 tot 12 persoons), appartement of in een hotel. Eventueel kunt u met een eigen tent op het terrein van Le Chateau D’Oleron verblijven. De accommodaties van de organisatie zijn eenvoudig maar goed. Uiteraard kunt u op het eiland een eigen accommodatie boeken. Ook hierover kunnen wij u informeren.

MAALTIJDEN

Naast een ontbijt wordt er voor alle deelnemers twee maal daags een uitgebreide warme maaltijd geserveerd. Zaterdagavond staat in het teken van een barbecue voor alle deelnemers.