Verslag van NK teams -17

11-08-2006

Het team -17 jaar van Top Judo Twenthe verloor zaterdag tweemaal met klein verschil tijdens de NK in Almelo. In de eerste ronde verloren de Twentse judoka’s met 4-3 van Sportschool van der Pol uit Helmond. Bas Schrooten, Chris van het Reve en Stephan Lotgerink wonnen hun partijen. Youri Berghuyis, Tom Fhij, Chiron Morssink en Rick Boonman verloren, maar zaten er nog dicht bij winst .

In de herkansing stuitte de Twentse selectie op het team van Slingerland, een samenwerkingsverband uit de regio Gouda. De zieke Bas Schrooten en Rick Beld verloren, maar Martin Evenberg zorgde in een mooie partij die hij uiteindelijk met ippon won voor 2-1. Jasper Hoeve belandde vervolgens ongelukkig in een houdgreep waar hij niet meer uit kwam, waarna Jelmer Tiben in een spannende partij voor 2-3 zorgde. Hij won uiteindelijk met wazari, zodat de stand op punten 2-3 (17-25) was. Chris van het Reve draaide gelijk en dat betekende dat zwaargewicht Stephan Lotgerink met ippon moest winnen om alsnog de winst op punten binnen te halen. Lotgerink leek dat in de eerste minuut al te doen. De hoofscheidsrechter kende hem een ippon toe voor een worp en slechts één van de scheidsrechters gaf aan de techniek met een wazari te waarderen. Op het moment dat de hoofdscheidsrechter Lotgerink als winnaar wilde aanwijzen greep de vierde official echter in en werd alsnog wazari gegeven. Lotgerink moest dus aanvallen. Hij scoorde nog een yugo, maar met nog een minuut te gaan scoorde zijn tegenstander ippon met een fraaie overname. De teleurstelling was groot in het Twentse kamp. Coach Marco Pallencaoe was realistisch: ‘Het is jammer, maar we hebben laten zien op de goede weg te zijn. Vorige week hebben we tijdens de teamcup in Deventer met dit team onze eerste prijs gepakt. De meeste jongens mogen volgend jaar ook nog in het team -17 jaar uitkomen en er zitten voldoende goede judoka’s achter.”

Noot voor de redactie:

Top Judo Twenthe is een samenwerkingsverband tussen JPT, Budo Schuttersveld, Judo Losser, JV Middelkamp, Arash, Hantei en SJO. Voor meer informatie: www.topjudotwenthe.nl. Ook kunt u contact opnemen met Jan Arie Bijl, voorzitter Top Judo Twenthe, (074) 278 31 36