Verslag van Open Windmills

25-05-2007

Op zaterdag 26 mei is er door de Taekwondoafdeling van Hantei deelgenomen aan het "Open Windmills toernooi". Een groot jaarlijks terugkerend toernooi met een paar honderd deelnemers in de C-, B- en A-klasse, ook van buiten Nederland .

Een korte samenvatting over onze hoogtepunten op dit toernooi:
Sanny Tubing moest uitkomen in een hogere gewichtsklasse en in de B-klasse (hogere categorie). Desondanks heeft ze het haar meer ervaren tegenstander zo moeilijk gemaakt dat Sanne met slechts 1 punt verschil heeft verloren.

Ook Hanife Kayar moest in een hogere gewichtsklasse en eveneens in de B-klasse (ook voor haar een hogere categorie) in de finale de strijd aan binden met een tegenstander die meer dan 1 kop groter was. In de A-klasse zijn door Marloes Ankone de voorronden met overtuigend verschil (10-4 en 8-1) gewonnen. In de finale tegen Resmie Oogink (lid van de nationale selectie) moest ze helaas haar meerdere erkennen.

Niels Huttenhuis moest door blessure in de tweede partij opgeven. Nick Verboom liet een geweldige partij zien tegen de uiteindelijke finalist, maar kwam punten tekort om de partij te winnen. Steven Verboom was duidelijk geintimideerd door zijn engelse tegenstander, waardoor voor hem na deze partij het toernooi over was. Mark Ankone liet zich overbluffen door zijn tegenstander die hem geen ruimte gaf voor de counter. Martijn Scholten moest helaas door een ongeoorloofde handeling in de halve finale het veld verlaten. Al met al een heel leerzame dag op een goed toernooi.

De dag hebben we afgesloten door de vele kilo's die af zijn getraind om aan de wedstrijden deel te kunnen nemen weer aan te vullen bij een gerenommeerd restaurant.
De uitslag:
Sanne Tubing 3-plaats, Hanife Kayar 2-de plaats, Marloes Ankone 2-de plaats, Martijn Scholten 3-de plaats en Mark Ankone 3-de plaats