Verslag van Internationale Twente Cup

16-06-2007
Op zondag 17 juni is er aan het Internationale Twente Cup toernooi te Enschede deelgenomen door een select aantal deelnemers uit de wedstrijdgroep t.w. Mehmet Ekmekci, Melwin Tichelhoven, Teun Wieggers, Martijn Scholten, Maurice Pegge en Nick Verboom. In de ochtend zijn deze bij gestaan door Hasan Ocakci en Richard Hoffmann en 's middags door Niels Huttenhuis, Nick Verboom en Jan de Graaf.

Melwin Tichelhoven heeft een goede eerste helft geknokt maar stond in de eerste helft achter met 6-3. Helaas wist hij in de tweede helft niet genoeg punten te scoren en verloor hij met 9-4

Mehmet Ekmekci begon zeer goed aan zijn eerste helft en maakte de stand 5-0 ten gunste van hem. In de tweede helft ging hij net zo goed door en won uiteindelijk de finale.

Teun Wiegers moest in zijn eerste wedstrijd tegen een pool. Het begin ging wat stroef waarna het een stand van 5-4 was in de eerste helft ten nadele van Teun. In de tweede helft begon Teun agressiever te vechten en na enkele dubbele tollyos was de eindstand 8-9 voor Teun.

Teun begon zijn 2e wedstrijd goed en de eerste helft eindigde in 3-6 voor Teun. De 2e ronde ging ook in het voordeel van Teun. De eindstand was 5-9 voor Teun Het was een pectaculaire finale partij en na 73 seconden stond het 9-2 voor Teun. Omdat er 7 punten verschil waren had Teun al snel de finale gewonnen.

Martijn Scholten heeft de halve finale met een geweldig punten verschil kunnen beëindigen (12-8). De finale liep beduidend moeizamer en eindigde in een 2-2. Een Golden Point moest de beslissing leveren. Een geweldige tollyo met een knock down als gevolg deed de beslissing
in Martijns voordeel uitvallen.

Maurice Pegge, na een lange periode van niet kunnen trainen door schoolexamens, begon de partij zeer voortvarend, maar moest hij door conditiegebrek uiteindelijk de partij weggeven aan zijn tegenstander.

Nick Verboom kwam goed de partij binnen en scoorde binnen een halve minuut het eerste punt. Hoewel de partij gelijk opging viel het beslissende punt in Nick's nadeel en was daarmee voor hem het toernooi over.