Verslag van competitie ronde

08-06-2007

Afgelopen zaterdag, 9 juni, vond er weer een competitie ronde plaats voor judoteams in diverse leeftijdsklassen in Markelo. Dit zowel voor meisjes/jongens als dames/heren. Ook de teams van Hantei uit Oldenzaal waren er die dag weer bij. De jongensjeugd, de heren tot 15 jaar, de heren tot 19 jaar en het dames/heren team stonden die dag in Markelo op de mat.

Het jongensjeugdteam onder begeleiding van Chungmen Ma kwam ook nu weer ervaring te kort. Wel waren er nu een tweetal andere judoka’s bij. Helaas mocht ook dat niet helpen, ze kwamen niet door de voorronde heen.

Het kampioensteam tot 15 jaar onder begeleiding van Herbert Heidkamp bestaat uit: -38kg Job Heidkamp en Jeroen Wessels, -42kg Floris uit het Broek, -46kg Donovan Piris en Carlos Platier Luna, -50kg Rob Westenenk, -55kg Teun Kalter, -60kg Rico Harder, +60kg Bram Kalter en Bernd Veldhuis.

Tijdens de eerste ronde op 12 mei bleek bovenstaand team al te sterk voor alle andere teams. Het hele seizoen steekt dit team er al met kop en schouder boven uit. Ook nu weer. Het team van Shogonai werd met 6 tegen 1 opzij gezet, het team van Deventer moest buigen met 7 tegen 0. De teams van Buitink en JPT werden met 5-2 naar huis gestuurd. Uiteindelijk moest het Hanteiteam tot 15 jaar de finale draaien tegen het team van Shogonai. Het werd nu een complete walk over. Met 7-0 werd Shogonai verslagen.

De Hantei-jongens tot 15 jaar waren daarmee KAMPIOEN van district Oost geworden en keerden met een mooie titel huiswaarts..


Het juniorenteam heren tot 19 jaar stond tweede in haar poule. -46kg Rayco Morsink, -50kg NIET, -55kg Jasper Hesselink en Kees oude Alink, -60kg Youri Berghuis, -66kg Jordy Berghuis, -73kg Jelmer Tiben en +73kg Stephan Lotgerink.

Ook nu ging het team weer sterk van start. Ze hadden er zin in. Door en gelukkige uitslag in de poule die dag kwam het team in de finale terecht. De tegenstander was JPT. Het team van JPT was in de voorronde door ons team verslagen. Het werd een hele spannende finale. De finale van de heren tot 15 en tot 19 draaiden tegelijk naast elkaar, je wist dus vaak niet waar je kijken moest. Uiteindelijk kom Stephan de winst binnen halen. Een gelijk spel was genoeg om ook de titel voor de heren tot 19 jaar mee naar huis te nemen. Het werd heeeeel spannend. Tot 5 seconden voor tijd stond Stephan voor. Helaas werd in de laatste 5 seconden een vol punt tegen Stephan gescoord.
Het juniorenteam ging met een mooie TWEEDE prijs naar huis.

Sinds jaren ook weer een seniorenteam : Melanie de Ruijter, Sanne Tubbing, Pablo Platier Luna, Marco Pallencaoe, Nick Scheuten, Vincent Ophuis, Caspar ter Brake en Rob Nieuwenhuis. Deze Hantei senioren hadden er zin in. Ze stonden vierde en na een vijftal partijen kon de balans worden opgemaakt.

Een zeer knappe VIERDE plek werd mee naar Oldenzaal genomen. Het was weer een zeer mooie en spannende dag. He team tot 15 jaar kampioen, het team tot 19 jaat tweede en de senioren vierde wat een feest.

Hanteijudoka’s, trainers en begeleiders GEWELDIG