Verslag van Nederlands Kampioenschap

04-04-2008

Judoka’s van Hantei weer naar het Nederlands Kampioenschap,

Afgelopen zaterdag, 5 april, vond in Markelo de districtskampioenschappen voor judoka’s plaats in de leeftijdsklasse 12 tot 14 jaar ook wel de -15 categorie genoemd. Van budo Vereniging Hantei deden 12 jongens en 1 meisje mee.

Er voor zorgen dat je bij de eerste vier eindigde want dan had je een ticket voor het N.K. was de opdracht. Dus in het goed bezette deelnemersveld, alle beste judoka’s in de -15 klasse uit district Oost stonden weer op de mat, moest hard gewerkt worden.

Uiteindelijk wisten 7 judoka’s zich gekwalificeerd van een ticket naar het N.K.. Het N.K. dat op zaterdag 19 april in Eindhoven gehouden wordt. Weer een knappe prestatie vorig jaar gingen er 8 naar het N.K. -15.

De uitslag is als volgt :
EERSTE PRIJS : Teun Kalter, Donovan Piris, Carlos Platier Luna en Floris uit het Broek
TWEEDE PRIJS : Job Heidkamp
DERDE PRIJS : Rico Harder
VIERDE PRIJS : Cas Roeleveld

Bovenstaande judoka’s gaan dus op zaterdag 19 april naar Eindhoven om deel te nemen aan het N. K. -15 jaar.

Daarnaast vond s’morgens in Markelo een toernooi voor beginnende judoka’s plaats. Ook dit was voor judoka’s tot 15 jaar. Van Hantei deden er 5 judoka’s aan mee 2 meisjes en 3 jongens. Ruim 300 judoka’s lieten in deze beginners klasse zien wat ze allemaal al geleerd hadden. En gezien het aantal prijzen dat ze mee naar Oldenzaal namen is dat veel.

Hierbij is de uitslag als volgt :
EERSTE PRIJS : Valerie uit het Broek
TWEEDE PRIJS : Rik Heidkamp
DERDE PRIJS : Esra Hofste en Simon Platier Luna