Verslag van Masters Bremen

28-03-2008

Judokas Hantei naar Masters Bremen.
 
Masters Bremen is een zeer zeer zeer zwaar Internationaal toernooi, waar 507 deelnemers uit 30 verschillende landen aan mee deden.
Op dit toernooi werken ze met het bekende KO systeem, bij verliezen, mag je alleen nog een herkansing als je tegenstander waar jij van hebt verloren, de halve finale berijkt. Allemaal in de -17 klasse.
De meeste landen waren met judokas uit het Nationaal Team van b.v. Japan,Kazachstan,Uzbekistan,Engeland,Duistland,Canada,Oosterijk, enz
Als je meer informatie, wil over dit toernooi kun je de pouleverloop volgen op www.mastersbremen.com

 

Verslag van de dag

 

-73  Jelmer  had 63 deelnemers in zijn gewichtsklasse. Jelmer moest als eerste tegen Samat Mukhamediyarov uit het Nationaal Team van Kazachstan. Jelmer had moeite omdat deze judoka erg sterk was, en hij verloor deze met een Wazari. Deze Samat won de volgende en die daarna niet meer, dus geen herkansing voor Jelmer.
 

-66  Bram  had 83 deelnemers in zijn gewichtklasse. Bram moest als 1e tegen Samir Nadjafalier uit het National Team Uzbekistan. Ze begonnen voortvarend, maar Bram heeft deze party verloren met yuko door 2x shido. Samir won er vervolgens 2 partijen en werd toen uitgeschakeld, dus geen herkansing voor Bram.

 

-60  Youri  HAD 97 deelnemers in deze gewichtsklasse (de grootste poule). Youri moest het opnemen tegen Mathieu Cote uit het National Team Canada. Hij begon ijzersterk tegen deze Canadees door vervolgens met een prachtige  de-ashi-barai een wazari te scoren en vervolgens deze party uit te judoën en te WINNEN. Door naar de 2e ronde, waar hij vervolgens Driton Shake uit het Nationaal Team uit Oostenrijk troft. Deze zeer sterke judoka won vervolgens van Youri met ippon, dus ook Youri moest wachten. Driton won vervolgens 4 partijen, maar werd in de kwartfinale uitgeschakeld door de nr 2 van het toernooi. Dus helaas ook geen herkansing voor Youri.
 
Gezien het niveau van het toernooi, waar eigenlijk geen Nederlander bij de beste 3 staat, mogen onze judokas trots zijn op zichzelf dat ze hieraan mee hebben mogen doen, We hebben laten zien, dat we er nog lang niet zijn, maar dat we er ook wel bij horen. Er gingen grote namen uit Nederland gelijk of nog eerder onderuit met onze judoka’s. Ik heb genoten van deze dag, en heb prachtig judo gezien met hele goede kampioenen.


Anja Berghuis