Verslag van Twente Cup

03-07-2008

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de Twente cup in Enschede. Aan deze wedstrijd hebben 12 deelnemers van Hantei deelgenomen. Er werden nieuwe elektronische pantsers van Adidas gebruikt, wat voor nogal wat commotie zorgde. Het was erg wennen en er moest hard worden geschopt. Veel punten werden gescoord door het harde stoten van de deelnemers.

Vera Roetgerink zette een goede finalepartij neer. Ze had en mooie hoofdtreffer die met 2 punten werd beloont. Haar tegenstander kwam terug en heeft met 1 punt verschil gewonnen.

Thomas Kattier deed voor het eerst mee met de junioren. Hij heeft en hele goede partij gedraaid maar had moeite met de pantsers. Hierdoor heeft hij de partij uit handen moeten geven.

Martijn Scholten begon zijn eerste ronde goed.Beide waren goed aan elkaar gewaagd en na de eerste ronde stond het 0-0. In de tweede ronde kreeg de tegenstander 2 waarschuwingen waardoor Martijn op voorsprong kwam met 1-0. Met nog 30 seconden te gaan, ging Martijn veel clinchen en de tegenstander uit de weg. Hierdoor wist hij de finale te bereiken.
In de finale moest Martijn tegen een sterke tegenstander waar hij al een keer eerder een partij tegen heeft gedraaid.
Na de eerste helft stond Martijn achter, maar kwam in de tweede helft terug. Uiteindelijk werd het 5-3 in het nadeel van Martijn.

Joey de la Combé ging als een speer en heeft de eerste partij met een technische KO gewonnen.
Tijdens de finale heeft Joey het even goed gedaan als in zijn eerste partij. Hierdoor heeft hij deze ook gewonnen.

Shannon de la Combé won net als haar broer de eerste partij makkelijk met een stand van 7-0.
Tijdens de finale partij stond ze een lange tijd voor, maar haar tegenstander wist er in de laatste seconde nog een gelijke stand van te maken. Toen ze voor de golden point moesten vechten maakte de tegenstander van Shannon het eerste punt en had hiermee de wedstrijd gewonnen.

Zeynep Copoglu heeft alles gegeven en kon uiteindelijk met de 3de plek naar huis.

Sinem Yuksel had een moeilijke opstart, maar deze dame ging er vol in. Door de pantsers hadden zowel Sinem als haar tegenstandster moeite om punten te maken. Hierdoor werd het een verlenging. Ook hier kwam een einde aan en moesten de scheidsrechters een beslissing nemen. Helaas ging de overwinning naar de tegenstandster.

Remy Verboom begon zeer goed aan haar eerste partij. Nadat ze met 3 punten voor stond, kwam haar tegenstander goed terug met enkele trappen naar het hoofd. Hier kreeg ze veel punten voor waardoor Remy niet de finale heeft bereikt.

Fons Elzinga begon zijn eerste ronde uitstekend en na een paar goed geplaatste dolly's kwam Fons op een goede voorsprong. Deze voorsprong heeft hij in de tweede helft weten te behouden waarna hij door ging naar de finale.
De finale ging gelijk op en ze waren ook goed aan elkaar gewaagd. Fons scoorde goed met hoge dollyo's. Maar verloor uiteindelijk met een klein punten verschil.

Voor Daan Oude Bennink was de eerste ronde snel voorbij. Al na enkele seconden stond Daan op een goede voorsprong van 2-0. Aan het einde van de eerste helft wist hij zelfs zijn voorsprong uit te bouwen naar 6-0. In de tweede helft wist Daan zijn laatste punt te scoren waarna de stand uitkwam op 7-0 en hij door ging naar de halve finale.
In de halve finale ging het helaas niet zoals daarvoor. Dit keer stond Daan in de eerste helft in eerste instantie achter met 5-0. Na controle van het elektronische pantser bleek dat er een mankement was en werden er 2 punten afgehaald waardoor het 3-0 stond. In de tweede helft probeerde Daan terug te komen in de wedstrijd maar dit is helaas niet gelukt.

Nathalie Bok had een goede tegenstander. Helaas heeft ze deze ronde verloren en lag uit de competitie.

Rick Dijkhuis heeft een goede partij neergezet maar werd nadelig beoordeelt door de nieuwe pantsers. Hierdoor kreeg hij al snel enkele punten tegen en heeft hij zijn wedstrijden verloren.