Verslag van NK

20-01-2002
NK Aspiranten/Junioren 2002 Nijmegen

Toernooi : NK Aspiranten / Junioren
Datum : 20 januarii 2002
Plaats : Jan Massinkhal te Nijmegen

Coaches : Jan de Graaf
Hasan Aykac

Deelnemers : Steven Verboom -36 kg
Casper Heideman -40 kg
Jennyfer Richters -42 kg
Bircan Gunturgun -49 kg
Richard Hoffmann -63 kg
Simon Haristan -68 kg
Robert Haristan +78 kg

Aspiranten
Casper Heideman moest als eerste van onze club. In de eerste ronde had hij al een voorsprong van 3-1 en wist uiteindelijk met 7-4 te winnen van zijn tegenstander.

Zijn tweede partij had hij jammer genoeg niet kunnen winnen. Na de eerste ronde stond hij achter met 1-0 en verloor uiteindelijk met 4-1. Zijn trappen kwamen net ietsje te zacht aan. Daardoor wist hij net naast de beker te grijpen. Maar wel goeie doorzettingsvermogen.

Steven Verboom verloor gelijk zijn eerste partij, maar dat was niet zo erg aangezien het zijn eerste A toernooi was. Hij had goed gevochten maar had verloren met 7-6. Doordat hij zijn eerste partij had verloren, kreeg hij geen beker aangezien hij bij nog 11 anderen in de gewichtsklasse zat. Maar wel uitstekend gespard.

Junioren
Simon Haristan kon helaas geen partij draaien doordat hij maar liefst 2,5 kg boven zijn gewicht zat. Dat was dus geen goede voorbereiding.

Robert Haristan heeft niet kunnen meedoen. Zijn gewicht werd verkeerd doorgegeven of verkeerd ingedeeld waardoor hij niet kon deelnemen.
Richard Hoffmann wist een spannende wedstrijd neer te zetten. Hij ging zijn eerste partij in met 3-4 voorsprong, een goed begin dus voor Richard Hoffmann maar in de tweede ronde ging het al iets minder en gaf hij een aantal punten weg waardoor hij met een 5-9 voorsprong de laatste ronde in ging. Door conditie gebrek gaf hij te veel punten weg waardoor hij met 1 punt verschil verloor (eindstand:13-12)

Bircan Gunturgun had 3 andere tegenstanders waardoor ze gelijk in de kwart finale zat. Ze moest tegen een meisje van Taekwondo Moutarazak. In de eerste ronde waren er geen punten gemaakt dus ging Bircan nog best fit de 2e ronde in.
Het meisje van Taekwondo Moutarazak had blijkbaar meer ervaring er trapte veel op het hoofd waardoor ze dus makkelijk punten maakte.
Na de 2e ronde was de tussenstand 1-0 en ze moest dus ook veel risico nemen om haar achterstand goed te maken. Jammer genoeg verloor Bircan haar partij met 5-1. En behaalde dus een gedeelde 3e plaats

Jennyfer Richters zat in de gewichtsklasse tot 42 kg. Aangezien zij geen deelnemers had, wilde ze wel een gewichtsklasse hoger. Maar echt geluk had jennyfer die dag niet, want in die klasse zat ook al niemand. Toen besloot ze maar 2 klasses hoger te knokken en had zo gelijk een finale partij tegen Chesmee Aringaneng die bij haar in de selectie zit. De eerste ronde verliep goed en Jennyfer ging de pauze in met 1-0 voorsprong.
In de 2e ronde werd het moeilijker en Chesmee begon op het hoofd te trappen waarvan 1 trap hard op Jennyfer's hoofd kwam.
Met 3-3 gelijkstand begon de 3e ronde waar Jennyfer. Chesmee stond op een gegeven moment met 1 punt voor. Dus Jennyfer moest aanvallen en dat ging een beetje ten koste van haar tactiek. Helaas wist ze maar 1 punt scoren en Chesmee 5 dus verloor Jennyfer de partij met 8-4. Jennyfer behaalde dus de 2e plaats.