Verslag van Belgium Open

18-04-2009

Afgelopen weekend is een delegatie van de taekwondo afgerezen naar Herentals Belgie om deel te nemen aan de Open Belgische Kampioenschappen. Na een lange reis, gekweld door files kwamen we aan om te wegen. Deze werd met groots succes door iedereen doorstaan. Eenmaal aangekomen bij het hotel stond ons een grote verrassing te wachten, tot ons grote spijt was er geen jacuzzi. We moesten het doen met kapotte lakens, rare vlekken en krakende bedden (niet van ons).

De 1e dag was het de beurt aan Nick Verboom en Marloes Ankoné. Als eerste moest Marloes aantreden. Ze moest tegen een Croaat. Na een slechte start kwam ze in de laatste ronde terug op een 4-4 gelijkstand waardoor er een een extra ronde volgde, die helaas in haar nadeel werd beslist. Nick moest hierna tegen een Franse tegenstander. Ook Nick kwam wat traag op gang waarna hij in de 2e en 3e ronde goed in de partij kwam en ondanks zijn blessure goede punten wist te scoren. Helaas ging de winst naar de fransman (7-3).

Na alle sightseeing door Antwerpen en een lekker hapje te hebben gegeten gingen we terug naar ons "fantastische" hotel. Nadat we de poule lijsten van de volgende dag hadden bekeken kwamen we tot de ontdekking dat Teun de 1e partij van de dag moest draaien. Dat betekende vroeg naar bed en vroeg uit de veren.

Dag 2 waren Teun Wiegers en Maaike Draayer aan de beurt. Na een lekker broodje kipfilet was het de beurt aan Teun. Teun draaide voor het eerst een groot internationaal als het Belgisch Open. Ondanks dat hij de 1e ronde nog wat last had van zijn broodje kwam hij flitsend op start. Nadat de 1e ronde in 7-7 eindigde begon Teun vol goede moed aan de 2e ronde. Omdat iemand automatisch heeft gewonnen wanneer hij/zij 12 punten heeft behaald heeft Teun deze wedstrijd verloren met 12-8. Toen was het de beurt aan Maaike die ook tegen een Croaat moest. Nadat zij de afgelopen toernooien zeer goed had gevochten met de elektronische pantsers was het voor haar moeilijk om weer met de oude pantsers te knokken. Mede omdat haar tegenstandster sneller was, kwam Maaike niet uit met haar linkerbeen en verloor uiteindelijk met 6-2

Hier is een foto reportage te vinden.

Al met al toch weer een goede ervaring en hopelijk gaat het de volgende keer voorspoediger.

Groeten FC Knudde