Verslag van Open Windmills

25-05-2009

Zaterdag 23 mei werd voor de 6e keer het internationaal toernooi Open windmills gehouden. Een sterk bezet toernooi waaraan ook 6 deelnemers van Hantei aan meededen.

Teun Wiegers opende de partij voor ons en moest aantreden tegen Scot Abley van het Britse Combined Taekwondo Team. Teun liet zien dat hij zich zeker met de besten in zijn klasse kan meten en scoorde met zijn dubbele tollyo’s uitstekende punten. In de rust stand was het 8-6 voor Scot Abley. Teun heeft in de tweede helft om de partij naar zich toe te trekken risico’s moeten nemen. Uiteindelijk ging het gelijk op maar Scot Abley had als eerste de twaalf punten bereikt en de partij gewonnen.

Thomas Kattier moest direct na Teun spelen en wist met technisch KO door een volle treffer naar het hoofd van zijn tegenstander Nick Steenkamp de partij overtuigend te winnen. In de kwart finale was het Redounce Boutachadal van La Haye die uitgeschakeld zou moeten worden voor een podium plaats. De eerste ronde ging gelijk op en het leek erop of Thomas deze partij ook zou winnen. Helaas lukte het net niet en met een minimaal verschil ging de partij naar La Haye.

Joey de la Combé die nog wennen moet om te knokken in de hogere klasse had een geduchte tegenstander in de halve finale "Mohammed Taleb" welke al reeds diverse malen een eerste plaats behaald heeft in zijn klasse. Door het niet toekennen van een hoofdtreffer in de aller laatste seconde heeft hij deze partij verloren.

Vera Roetgerink moest in de finale aantreden tegen Norzed Ben Ahmed. Vier weken ervoor stonden ze ook al tegenover elkaar welke Norzed destijds wist te winnen. Vera en coach Jan de Graaf hadden hun huiswerk goed gedaan en kenden daardoor hun  tegenstander. Het was een zeer spannende strijd welke gelijk op ging tot 30 seconden voor eindtijd. Vera gaf een hoge tollyo naar het hoofd van Norzed en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Met een eindstand van 8-6 voor Vera was deze eerste plaats meer als terecht.

Martijn Scholten zette een uiterst spannende partij neer door  tegen Jeff Weenink tot de laatste seconde gelijk op te gaan. Helaas behaald Jeff als eerste de twaalf punten en eindigde de partij in een verliesstand voor Martijn 11-12.

Marloes Ankoné nog steeds geteisterd  door een hardnekkige blessure aan haar voet moest optredend tegen Lorna Moon van het Britse  Combined Taekwondo team en deed wat ervan haar verwacht werd en bleef gedurende de gehele partij enkele punten voorstaan. In de finale partij tegen Elles Vervloet bleek de oude blessure op te spelen waardoor ze niet in haar ritme kon komen. En zich met een tweede plaats tevreden moest stellen.

Met het toernooi Open Windmills is het seizoen bijna voorbij en kunnen we met deze talenten zeer zeker in het nieuwe seizoen veel van verwachten. Joey, Marloes en Vera proficiat met jullie behaalde podiumplaatsen.

Hier staan de filmpjes van iedereen.

Danny de la Combé