Verslag van Niederrein Cup 2009

16-05-2009

Afgelopen zaterdag vond de Niederrhein Cup 2009 plaats in Wesel. Wij zijn daar heen gegaan met 31 deelnemers voor wedstrijden sparren en stijl en voor de kaffee und kuchen.

Als eerste onderdeel waren de stijlwedstrijden aan de beurt. Omdat de duitse scheidsrechters op een andere manier de taegeuks en poomsees beoefenen wisten we dat sommige onderdelen anders konden worden beoordeeld. Desondanks dat verschil in jureren bleken er toch enkelen te zijn die uitblonken.

Bij de pupillen/aspiranten stond iedereen versteld van Esmee en Shannon de la Combé en Lorenzo Mataresse. Esmee bleek hier een paar uitstekende taegeuks neer te zetten en wist daarom een 1e plek te behalen. Shannon de la Combé verrasde alle trainers door zeer geconcentreerd haar taegeuks te lopen. Helaas dacht de jury er anders over en werd uiteindelijk 3e. Als enige naast Esmee wist Lorenzo ook een 1e plaats stijl te behalen. Ook hij liep zijn taegeuks uitstekend.

Harold Zwiers heeft bij de senioren stijl meegelopen. Ondanks dat hij zijn poomsee uiterst strak en bijna helemaal perfect liep, kreeg hij niet de maximale score en eindigde als 2e

Na de stijl was het de beurt om te gaan sparren. Ook in dit onderdeel lieten dat sommigen van ons verbluffende partijen zien.

Vera Roetgerink heeft in totaal 3 partijen gespeeld. De eerste partij wist ze haar tegenstander goed in bedwang te houden en deze won ze dan ook. Haar tweede partij moest ze aantreden tegen een zwartbander. Tot iedereens verbazing gaf Vera haar tegenstandster geen enkele kans om te schoppen en wist ze met volle overmacht deze partij te winnen. De laatste partij had Vera minder controle over haar tegenstandster maar wist toch enkele rake punten te scoren, helaas ging deze partij verloren. Tot iedereens verbazing werd haar tijdens de prijs uitreiking de 3e prijs overhandigt terwijl wij dachten dat ze 2e was geëindigd. Dit kwam omdat de organisatie helaas enkele fouten in haar poule had gemaakt.

Sinem Yuksel begon zeer sterk aan haar eerste wedstrijd. Met volle overmacht was deze dan ook gewonnen. Ook haar finale partij wist ze te winnen en eindigde dan ook als 1e.

Daphne Spit heeft, ondanks dat ze nog niet zolang bij taekwondo zit, een zeer goed toernooi gedraaid. Zij eindigde op de 2e plaats.

Na haar inspanningen tijdens de taegeuks liet Shannon de la Combé ook bij het sparren goede partijen zien. Zoals we van haar gewend zijn ging ze er met de volle 100% tegenin en wist daarom ook een 1e plek te behalen.

Jan Jaap Huiskes heeft een uitstekende eerste partij laten zien die hij ook heeft gewonnen. In de tweede partij moest hij aantreden tegen iemand die aanzienlijk groter en zwaarder was dan hij. De eerste ronde begon Jan Jaap sterk en zijn tegenstander wist niet wat hij tegen hem moest doen. In de tweede ronde ging Jan Jaap nog een versnelling hoger en kon zijn tegenstander niks anders dan naar achteren lopen en klappen opvangen waardoor ook deze partij naar Jan Jaap ging. In de finale moest hij tegen een zwartbander. Nog geen seconde na het groeten kreeg Jan Jaap een volle dollyo tegen zijn hoofd en moest hij even bijkomen. Daarna zette hij net zoals in zijn vorige partij alles erin om het zijn tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Na een lang jury beraad bleek toch dat de winst naar de ander ging en Jan Jaap eindigde op een zeer goede 2e plaats.

Natuurlijk hebben er meer mensen van ons meegedaan en ook zij hebben goede wedstrijden laten zien.

Nadat alle braadworsten, gebak en ander lekkers was opgemaakt kregen we nog een extra prijs. We zijn ook 1e geworden bij de team prestaties.

In totaal hebben wij bij de stijl 2 keer een 1e, 3 keer een 2e, 3 keer een 3, en 12 keer een 4e plek behaald. Bij het sparren hebben we in totaal 7 keer een 1e, 8 keer een 2e, 2 keer een 3e en 4 keer een 4e plek behaald.


Hier staan nog enkele foto's en hieronder staat de complete uitslag.

 


Sparren Stijl
Shannon de la Combé 1 3
Kevin Smit 4 4
Dylan Roode 2 3
Esmee de la Combé 2 1
Raoul Portier 1 4
Robbin Hoffmann 2 4
Mark Venterink 3 4
Guus Roerink 1 4
Maurice van Halteren 2 3
Bermal Ismail 2 4
Matthijs Hudepohl 1 4
Arnoud Kamphuis 4 4
Joey de la Combé 1 4
Lorenzo Mataresse 4 1
Michael Winter 1 4
Martijn Oude Wolcherink 2 4
Vera Roetgerink 3 2
Sinem Yuksel 1 2
Daphne Spit 2 -
Kevin Hofhuis 4 4
Jan Jaap Huiskes 2 -
Harold Zwiers - 2