Verslag van Taekwondo Kamp

21-09-2009

In het weekend van 19 en 20 september was het weer zover. Het jaarlijkse taekwondo kamp, met dit jaar als thema "Cowboys en Indianen". Dit jaar gingen 20 kinderen en 6 begeleiders op stap naar de Molenberg in Reutem. Dit was een herberg met een hele grote speeltuin ernaast.

We vertrokken rond half 10 vanaf de dojo. Toen we aangekomen waren gingen de kinderen de speeltuin verkennen en de begeleiders de plannen bespreken. Na de lunch zijn we met paard en wagen een stukje gaan rijden richting het ringsteken. Hierbij moesten ze op de wagen staan en met een stok door de ringen steken terwijl ze werden voortgetrokken door het paard. Nadat iedereen een keer aan de beurt was geweest hebben we nog een rondje gereden om het bos.

Eenmaal terug hebben we hoefijzer geworpen en touw getrokken. Hierbij werden enkele euro's gewonnen die gebruikt konden worden in de elektrische auto's die op het terrein stonden.

In de uren dat de kinderen op stap waren, stond onze eigen chef kok Edwin in de keuken om maar liefst 3 gerechten te maken. Lasagne, spaghetti en pasta. Dit werd door iedereen als verrukkelijk ervaren en de meeste hebben dan ook meer dan 1 bord opgeschept. Na het eten en de toetjes ging iedereen weer de speeltuin in en de begeleiders gingen van een kop koffie genieten.

's Avonds, toen het donker werd, hebben we een smokkelspel gedaan waarbij 'geld' gesmokkeld moest worden. In het midden stonden bewakers met zaklampen. Hierdoor moesten de smokkelaars kruipen en zich verstoppen om niet gepakt te worden. Wanneer iemand gepakt werd, moest diegene het geld inleveren en opnieuw beginnen.

Aan het einde van de eerste dag hebben we het kampvuur aangestoken en rond middenacht zijn de kinderen naar bed gegaan. Nadat de begeleiders het vuur gecontroleerd hebben laten uitbranden was het zowaar rustig in de slaapkamers en was de eerste dag ten einde.

De volgende ochtend is iedereen om 8 uur opgestaan om zich op te frissen en aan te kleden. Hierna hebben we met z'n allen ontbeten en zijn de kinderen daarna nog even de speeltuin in geweest. Omdat dit een taekwondo kamp is, hebben we natuurlijk wel even aandacht hieraan besteed. 's Ochtends is onder leiding van Edwin dan ook een korte maar uitputtende training gegeven.

Nadat iedereen was bijgekomen hebben we een wedstrijdje waterpistool schieten gedaan. Hierbij moest iedereen zo veel mogelijk bekers van de rand afschieten. Nadat iedereen flink heeft kunnen oefenen waren Leo, Barry, Edwin en Nick aan de beurt om als doel te fungeren. Hierna hebben we de prijzen van deze en de vorige dag uitgedeeld en een loterij gehouden waarbij mooie prijzen zijn gewonnen.

Als afsluiting van het kamp is iedereen nog met de huifkar rondgereden. Nadat alles op het kamp was ingepakt en opgeruimd, zijn we terug gereden naar de dojo waarbij we werden opgewacht door alle ouders.


Alle foto's en filmpjes zijn hier te vinden. Alle medewerkers bedankt en hopelijk tot volgend jaar!