Verslag van Uitwisseling Italie

23-10-2009

Vrijdag 16 oktober 2009: 

* kan een uur later maar ook vroeger zijn

Het is negen uur, en we wachten in Vondersweide tot dat iedereen er is. We hebben toen allemaal een keycord gekregen, met alle nummers erop. Na een kwartier was het eindelijk zover, we vertrokken naar vliegveld Münster-Osnabrük.

Na anderhalf uur waren we dan eindelijk op het vliegveld. Daar hebben we eerst alle koffers bij elkaar gezet, daarna zijn we even gaan spelen. Toen iedereen de auto had weg gezet, gingen we naar de Luft Hansa kant om in te checken. Toen we dat gedaan hadden zijn we wat gaan drinken en eten bij die bar die daar stond. Toen gingen we naar boven namen afscheid van de ouders en gingen door de douane. Waar Laurens nog werd gecontroleerd op springstof ,maar dat bleek zijn fotocamera te zijn.

Toen gingen we naar de gate. Waar we even gewacht hadden. Toen was het zover de bus kwam ons ophalen en bracht ons naar het vliegtuig. Een aantal ouders hebben ons daar uitgezwaaid. Na een uur waren we aangekomen in München. Daar zijn we ook naar de gate gelopen (gate 15) . daar moesten we 5 uur wachten. Toen zijn we daar maar een beetje gaan winkelen.(maar de gratis warme chocolademelk was ook erg populair). Later bleek het gate 40 te zijn, toen zijn we maar naar gate 40 gelopen.  Daar hebben we nog 2 uur gewacht,daarna vlogen we naar napels.

Eenmaal in napels aangekomen,hebben we de koffers gepakt en naar de bus gelopen. Waar Carmine Arbia  ons stond op te wachten. Daar hebben we eerst anderhalf uur mee in de bus gezeten. Daarna zijn we gestopt om een broodje met drinken te nuttigen. Toen tegen 1 uur kwamen we aan op de aziënda Costa Casalé.

 

 

Zaterdag 17 oktober 2009:

Toen het 9 uur was zijn we allemaal naar het ontbijt gegaan. Daarna werden we opgehaald door een autobus en nog een paar auto’s. Die hebben ons voor café The Blu Moon afgezet en hebben we kennis gemaakt met Promosport Basalicata team Arbia.

Daarna zijn we vervoerd naar het klooster orsoleo. En hebben daar een heel mooi klooster bekeken. Daarna zijn we naar een wijnproeverij geweest, en hebben precies geleerd waar en hoe wijn gemaakt wordt. We wilden daarna gaan karten, maar het regende dus ging het niet door.

Toen zijn we naar de burgemeester geweest, en hebben we hem een mooi hantei plaatje gegeven. Toen we dat gedaan hadden, zijn we een rondje door het dorp gelopen,gegeten en gaan
slapen.

 

 

Zondag 18 oktober 2009:

Het was half negen en we zijn gaan ontbijten. Om kwart over negen (Italiaanse tijd*), werden we opgehaald om naar het toernooi in frankafilla te gaan.

Toen we daar eenmaal waren hebben we ons omgekleed en daarna moesten we met de Nederlandse vlag door de zaal lopen. En daarna werden er nog certificaten uitgedeeld voor de 1e dan. Dat duurde op z’n Twents gezegd omeünig lang.

Daarna begonnen we met het toernooi, maar een aantal konden niet sparren, dat was erg jammer. Na afloop kregen we nog een medaille met onze foto en naam voorop. Tevens zat er op de achterkant nog een groepsfoto. En we kregen nog een kleine gouden medaille.

Daarna hebben we op onze aziënda gegeten met 102 Italianen. Daarna later in de avond kregen we nog gepofte kastanjes. En natuurlijk PIZZA.

 

 

Maandag 19 oktober 2009:

's Morgens hebben we eerst lekker uitgeslapen, daarna om kwart over twaalf (Italiaanse tijd) werden we opgehaald door een bus en zijn we vertrokken naar  Brindisi. Na 3 en een half uur, kwamen we eindelijk aan in Brindisi.

Toen hebben we de spullen gepakt en zijn we naar de (speciaal ingerichte) sportzaal voor Judo en TAEKWONDO gelopen. maar die zat nog op slot. Dus hebben we eerst even wat gegeten.

Toen de deuren  open gingen hebben we ons omgekleed en hebben we een kleine training van Nick en Simon gehad. Daarna anderhalf uur later hebben we allemaal een interessante training van de Koreanen gehad.

Tegen 9 uur na de training was iedereen moe. Dus hebben we ons omgekleed en zijn we met de bus weer naar de Aziënda gereden. Toen we daar tegen kwart voor een weer waren hebben we een broodje gegeten en zijn we gaan slapen.

 

 

Dinsdag 20 oktober 2009:

Eerst hebben we lekker uitgeslapen. Er stond eerst niks op het programma, dus zijn we maar naar het dorpje Frankafilla gegaan. Daar hebben we gewinkeld en zijn we boodschappen gaan doen. Maar eerst hebben we lekker wat gedronken bij het café The Red Moon.

's Avonds hebben we eerst een certificaat gekregen. Daarna hebben we gegeten VAN 8 UUR TOT 12 UUR.   Daarna hebben we nog een feestje gevierd. Toen we dat achter de rug hadden., zijn we gaan slapen. Uitrusten voor morgen de reis : Roccanova Oldenzaal



Woensdag 21 oktober 2009:

Het is morgen. We gaan tegen half 10 wat eten, als we dat gedaan hebben gaan we de koffers inpakken. Toen we dat gedaan hadden hebben we bij de “huisjes’’ wat gepraat. Daarna was de bus er, en we vertrokken we naar vliegveld Internationali Napoli.

Eenmaal aangekomen in Napels zijn we gaan inchecken, en naar de gate gelopen. Toen hebben we een kwartiertje geshopt. Daarna zijn we vertrokken naar München.

Eenmaal aangekomen in München zijn we naar de gate gelopen ingecheckt en gaan shoppen. Toen was het zover we vertrokken naar vliegveld Münster-Osnabrük. Toen we waren aan gekomen in Münster-Osnabrük zijn we de koffers gaan halen. Toen we dat gedaan hadden, zijn we ontvangen met drinken en snoep, door het "ontvangingscomité" en daarna gingen we weer naar huis.

Er zijn ook nog heel veel foto's gemaakt, deze zijn hier te vinden.


Marc Venterink