Verslag van Chon Ji Kwan

01-11-2009

Op zaterdag 31 oktober 2009 hebben een aantal deelnemers uit de wedstrijdgroep t.w. Joey en Shannon de la Combé, Teun Wiegers en Thomas Kattier bijgestaan door Danny de la Combé deelgenomen aan het 21e Chon Ji Kwan toernooi in Uden.

Teun Wiegers heeft een goede eerste helft geknokt tegen Jari Dekkers uit Hoogeveen heeft regelmatig voor gestaan maar zag tot 20 seconde voor tijd zijn voorsprong te niet gaan en helaas met 1 punt verschil verloren eindstand 5-6.

Thomas Kattier werd in de kwart finale uitgeschakeld door Redouan Boutachdat welke uiteindelijk ook de poulewinnaar bleek te zijn. Voor Thomas was het moeilijk knokken tegen de langere Redouan maar hield zich toch goed staande. Eindstand 3-7.

Shannon de la Combé, net 7 dagen 14 jaar oud en voor de eerste keer uitkomende in de junioren klasse had zeer veel moeite met haar finale partij tegen haar tegenstander van Koryo uit Den Haag. Met een verlies van 9-3 een grote ervaring rijker moest ze genoegen nemen met een tweede plaats.

Joey de la Combé draaide deze dag top. In de halve finale uitkomend tegen de Belg Mikael Thiry zette hij meteen de eerste helft naar zijn hand en gaf zijn voorsprong mede door diverse hoofdtreffers niet meer uit handen. Uitslag 4-9 winst. Zijn finale partij tegen Milan de Koning werd bij een stand van 9-0 door KO in zijn voordeel beslist. Een geweldige tollyo met een knock down als gevolg deed de beslissing in Joey’s voordeel uitvallen. Een terecht verdiende eerste plaats.