Verslag van NK

18-01-2010

Afgelopen zaterdag was het Nederlands Kampioenschap Sparring in Dordrecht, waar drie deelnemers Hantei vertegenwoordigden.

Na een lange autorit kwamen we om 8 uur aan bij de sporthal. Hier kon Teun gelijk wegen, en kreeg Jan uitleg over het nieuwe pantsersysteem. Er werd gespard met pantsers van het merk deadoo waarbij je speciale voetjes bij om kreeg. Ook werd er videoreplay geïntroduceerd. Dit is een systeem waarbij de wedstrijd word opgenomen en waarbij punten teruggekeken kunnen worden. Hierdoor duurden sommige partijen erg lang en liep het toernooi erg uit.

Teun won de eerste partij met twee vingers in de neus. Zijn tegenstander was duidelijk minder en hij won overtuigend. De tweede partij kreeg Teun een tegenstander die erg onvoorspelbaar sparde en weinig controle over zijn schoppen had. Ook werd er in deze partij veel vastgehouden en getrokken. Hierdoor kon je zien dat Teun niet echt wist wat hij hiermee moest doen. Uiteindelijk heeft hij de partij verloren met 6-5. Hij is uiteindelijk met een derde plek naar huis gegaan.

Vervolgens begonnen om 5 uur de senioren partijen. Martijn Scholten was als eerste aan de beurt. Dit was de tweede partij van Martijn in de A en om dan gelijk een NK te draaien verdient alleen al groot respect. Martijn heeft een hele goede partij gespard tegen een jongen die al iets meer ervaring had, maar het niet makkelijk had met Martijn zijn harde schoppen en stoten. Uiteindelijk is de eindstand 10-4 geworden.

De laatste van de dag was Marloes. Ze had als eerste tegenstander Yvonne oude Luttikhuis. Dit was een erg vervelende loting aangezien Yvonne uit Almelo komt en de dames elkaar kennen. Het is een vriendschappelijke partij geworden waarin Marloes in haar tegenstander de meerdere moest erkennen. De eindstand is 8-1 geworden. Marloes is naar huis gegaan met een derde plek.