Verslag van Luxembourg Open

13-02-2010

Vrijdag 12 Februari ging het taekwondo team van Hantei richting Luxemburg om deel te nemen aan de Open Luxemburgse kampioenschap. Na een rit van 4,5 uur kwamen we aan bij ons hotel. Nadat we hadden ingecheckt zijn we naar de sporthal gegaan om te wegen, iedereen was prima op gewicht.
 
Zaterdag was de dag waarop de wedstrijden plaatsvonden. We wisten dat we niet direct moesten vechten omdat eerst de aspiranten en pupillen aan de beurt waren. Rick Dijkhuis was als eerste aan de beurt. Na een lange rustperiode was dit weer het eerste toernooi voor hem. Rick ging zeer sterk van start en liet duidelijk zien dat hij een waardige tegenstander is. Ook zijn tegenstander was niet de minste en het ging ook gelijk op. Wegens miscommunicatie bleek dat er geen 3 maar 2 rondes moest worden gespard. Na de 2e ronde stond het 17-16 in het nadeel van Rick en bleek dus dat de partij naar de tegenstander ging.
 
Enkele uren nadat Rick aan de beurt was en het inmiddels al 's avonds was moest de rest vechten. Nick Verboom ging super sterk van start in de 1e ronde tegen Samuel Vetois van taekwondo-REIMS Frankrijk. hij was een waardig tegenstander maar Nick had vanaf de 1e seconde de wedstrijd in handen. Elke aanval van Samuel werd direct afgestraft door een counter waarna Nick onmiddellijk de aanval in kon zetten en veel punten scoorde. Ook de aanval van Nick leverde goede en mooie punten op. Hij won de wedstrijd met 16-3. In de finale stond Nick tegenover Florian Müller van Turp-team Duitsland. De 1e ronde verliep uitstekend, hij scoorde goede punten en hield zijn tegenstander op afstand totdat hij zich verstapte en zijn enkel verzwikte. De 2e ronde hield hij goed stand en bleef op een ruime voorsprong die hij in de 3e ronde nog verder wist op te voeren. Deze partij won Nick met 11-1. later bleek dat hij een middenvoetsbeentje brak.
 
Marloes Ankoné stond in haar 1e partij tegenover Aamina Mustapha van Turp-team Frankrijk. Ze zat niet helemaal lekker in de wedstrijd en kon haar concentratie niet vinden, toch wist ze de score voor 2 rondes gelijk te houden. Er volgde een sudden-death waarbij zij het winnende punt scoorde en een plaats in de finale veroverde. De finale volgde al snel na de halve finale dus veel tijd om uit te rusten en voor te bereiden was er niet. In de finale was Daniela Nägle net even te sterk. Marloes wist in de 1e ronde goed mee te komen en hield de stand gelijk. In de 2e ronde waren haar punten net niet overtuigend genoeg en liep haar achterstand helaas op. Met een aantal lelijke blessures wist ze in de 3e ronde niet meer in te lopen op haar tegenstander en verloor helaas de wedstrijd. 
 
Vera Roetgerink ging voor het eerst mee naar een dergelijk groot toernooi in het buitenland. Hierdoor was ze aardig zenuwachtig voor het begin van haar partij. De eerste 30 seconden verliepen wat stroef, hierna begon Vera aardig in haar ritme te komen. Beide maakte goede punten en toen het einde in zicht kwam stond het 8-5 voor haar tegenstandster. Vera wist dat ze alles of niets moest geven en dat deed ze ook, met een dollyo naar het hoofd ging haar tegenstander onderuit en bijna KO. Hierdoor stond het gelijk en moest er worden gestreden via de golden point. Deze wist Vera goed te benutten en won uiteindelijk de finale met 8-9.
 
Al met al een uitstekend resultaat voor Hantei, 2 keer een eerste prijs en 1 tweede prijs.

Hier zijn nog enkele foto's en videos te vinden.