Verslag van Open Windmills

25-05-2008

 

Op 24 mei 2008 vond het 5e Internationale Open Windmills toernooi plaats in Dordrecht. Dit jaar waren naast enkele grote nederlandse namen, onder andere Engeland, België en Luxemburg aanwezig.
Een korte samenvatting van de dag:

Martijn Scholten begon de wedstrijd goed en kon al na enige tijd enkele punten scoren. Na de tweede helft ging het gelijk op maar helaas kwam Martijn 1 punt te kort om door te kunnen naar de halve finale.

Rick Dijkhuis heeft een uitstekende wedstrijd neergezet. In de tweede ronde kreeg hij alleen een hoofd treffer waardoor de tegenstander op voorsprong kwam. Helaas wist Rick niet genoeg punten te maken om door te mogen naar de halve finale.

Ondanks dat Mark Ankoné zich niet voor de volle 100% heeft kunnen voorbereiden deed hij het uitstekend. In de kwart finale kwam hij al snel op een voorsprong. Maar in de tweede helft kwam zijn tegenstander goed terug. Met nog 20 seconden te gaan stond Mark op een voorsprong met 1 punt. Hierdoor heeft hij zijn tactiek moeten aanpassen en heeft hij het punt voorsprong behouden.
In de halve finale kwam Mark uit tegen een tegenstander die duidelijk meer ervaring had. Desondanks was het een mooie wedstrijd om te zien, maar moest Mark zijn meerdere erkennen.

Maurice Pegge heeft de eerste ronde van de kwart finale voortreffelijk gevochten. Hij had duidelijk de overhand en kon zijn eigen spelletje spelen. In de eerste ronde heeft Maurice een goede voorsprong opgebouwd, zonder een punt tegen te krijgen. Tijdens de tweede ronde heeft hij de wedstrijd afgemaakt door op een voorsprong te komen met 7 punten verschil, waardoor hij automatisch gewonnen heeft.
In de halve finale had Maurice veel moeite met zijn tegenstander. Ondanks zijn volledige inspanningen heeft hij de finale niet weten te bereiken en is op de derde plaats geëindigd.

Johan Elzinga begon de eerste ronde van de halve finale zeer goed en wist de stand gelijk te houden. In de tweede ronde kreeg hij een hoofd treffer waardoor hij zijn evenwicht en ritme kwijt raakte. Na een tweede hoofd treffer was het helaas over en heeft hij een derde plaats gehaald.

Door opgave en terugtrekking van de tegenstanders heeft Marloes Ankoné de eerste prijs behaald.

Hier kunt u een foto reportage bekijken.

 

Uitslagen:
Marloes Ankoné 1e Prijs
Mark Ankoné 3e Prijs
Maurice Pegge 3e Prijs
Johan Elzinga
3e Prijs