Judokamp 2009 in teken Maffia groot succes

20-09-2009 door peter.leuwerink

 

HANTEI OP MAFFIA TOUR

Het judokamp van 2009 was een groot succes. Het enige wat een beetje tegenviel was de belangstelling vanuit de doelgroep 8-16 jarigen. Zo'n 35 judoka's begeleid door 24 leiders (groepsleiders en kampleiding) zochten dit jaar hun intrek bij
Kampeerboerderij "de Roezeberg" in Nutter.

 

De meeste deelnemers en leiding fietsten vanaf sporthal "de Kolk" in Oldenzaal naar de eindbestemming om daar op te gaan in het thema van het kamp "Maffia".
Iedereen zocht zijn of haar slaapplek nadat de kampleiding de groep had verdeeld.   

                                               
      
Na de meegebrachte lunch werd het kamp geopend door de jongste deelnemers. Ook dit keer weer had Louis zijn creativiteit de vrije loop gegeven en een schitterende themajudoka gemaakt.  
De groepsleiders werden gekoppeld aan de groep en er moest een leuke naam voor de groep bedacht worden welke op een "Pizza-bord" moest worden gezet.



Elke groep kreeg zijn eigen shirtkleur.


Toen het donker was geworden, was het tijd voor de "Smokkeltocht". In het bos was een wandelroute uitgezet waarlangs de groepen zich een weg door de vaak schrikachtige omgeving moesten zoeken. Een aantal groepen was niet bekwaam genoeg in het navigeren en moesten even weer op het goede spoor worden gezet.

Weer in het kamp was er een lekkere broodje hamburger en drinken.
De vuurkorven gingen aan en er was tijd voor disco.
Laat in de avond gingen de eersten naar bed en moest er door de begeleiding het nodige worden "geëvalueerd", zoals gebruikelijk.
Traditiegetrouw werd het weer een rumoerige nacht met weinig slaap.

De volgende ochtend was het weer vroeg op voor gezamenlijke ontbijt.



Op een van de speelterreinen werden allerlei groepsactiviteiten uitgezet.
"Drugs-estafette", "Vlucht run", "Stengun schieten", "Pizza-werpen", "Wijnschenken",
"Veroordeelde loop", "Pizza-run" en "Ontsnappingsrace" waren de namen voor de zeer creatief bedachte spellen.

Na de lunch was het tijd voor een aantal sporten op het andere veld. Hierbij was naast Blind-volleybal, Rugby, Trefbal en Polo, het "Levend-Tafelvoetbal" wel het spel dat bij de meesten favoriet was.


In een "bak" werden de spelers/speelsters vast gezet aan een stang om de bewegingsruimte te beperken, enkel naar links of rechts. Net als bij gewoon tafelvoetbal moest een bal in het doel van de tegenpartij geschoten worden. Dat was nog een hele opgave.

Rond de tijd van het avondeten, heerlijke macaroni door de enthousiaste kookmoeders bereid, hadden de deelnemers vrij spel zodat de kampleiding tijd had om de spellen op te ruimen en het avondprogramma voor te bereiden.

In het donkere bos liepen "vossen" die allemaal iets met Italië te maken hebben, het land van de Maffia. D.m.v. 1 vraag te stellen mochten de groepen raden wie of wat de vos voorstelde.

Bij terugkomst in het kamp was het kampvuur ontstoken en kreeg iedereen een broodje
knakworst en drinken. Rond het steeds maar warmere vuur was het erg gezellig en werden
leuke verhalen verteld en moppen getapt.



De vermoeidheid bij velen was op de gezichten af te lezen en het duurde dan ook niet lang voordat de eersten naar bed wilden.
Een kleine groep heeft het kampvuur in de gaten gehouden en hadden hierdoor wederom een korte nachtrust, maar wel rustig!

Op de zondagochtend werd na het ontbijt de bagage verzameld en de slaapvertrekken ontruimd en schoongemaakt. Daarna was er nog tijd voor enkele potjes "Levend Tafelvoetbal".
In het bos waren 2 spellen uitgezet die vrijwel geen enkel kamp ontbreken: "Levend Stratego" en het "Boskwartet". Het was weer een pittige strijd tussen de verschillende groepen.

Eenmaal weer terug in het kamp lag de lunch al gesmeerd klaar. Iedereen kon zo aanschuiven.
Ter afsluiting schreef elke groep een stukje voor de kampkrant. Deze bleken uiteindelijk van grote betekenis voor de einduitslag. De groep onder leiding van Lisanne Hofste en Bram Kalter bleken de meeste punten bij elkaar te hebben gesprokkeld en werden daarmee winnaar van het kamp.
Rick van Brummelen werd nog gehuldigd als beste kampdebutant.

Nadat alles was opgeruimd en schoongemaakt vertrok de groep weer per fiets of auto richting Oldenzaal, om na een korte tussenstop bij het kanaal (drinken en eten), bij Sporthal de Kolk moe maar voldaan bij de ouders in de armen te vallen.

Mede dankzij het prachtige nazomerweer en de perfecte organisatie door de Nevenactiviteiten Commissie was het weer een super geslaagd kamp.

Klik op de foto om een grotere versie te downloaden. Overige foto's volgen nog.

 

Foto's gemaakt door Chungmen Ma. Verslag door Peter Leuwerink.
De foto's zijn ook onder Media terug te vinden. Klik hier om ze te bekijken of downloaden.
De overige foto's volgen nog.