Bram Kalter sportman van Oldenzaal 2009,Job Heidkamp runnerup

07-01-2010 door peter.leuwerink

Bram Kalter is gisteravond in een bomvol Rouwhorst uitgeroepen tot

" SPORTMAN VAN OLDENZAAL 2009 "

Een uniek moment voor Hantei, een uniek moment voor de familie Kalter, en loon naar werken voor het grote voorbeeld voor al onze judoka's:  Bram Kalter

Bram gefeliciteerd, en dik verdiend!!!

Job Heidkamp was in de race voor de aanmoedigingsprijs 2009. Hij eindigde hier op een zeer verdienstelijke 2e plek.

Job gaat ongetwijfeld ook nog een keer voor de ultieme titel "Sportman van het jaar"

Meer info volgt

 

Uitsnede uit artikel TC/Tubantia  08/01/2010

 

 

Sportprijzen van Oldenzaal uitgereikt

 

OLDENZAAL- Vader Ben beschouwde zijn oudste zoon eerder deze week al als een goede kanshebber. En hij kreeg het gelijk aan zijn zijde. Want judoka Bram Kalter van Hantei werd vrijdagavond in zaal Rouwhorst wel degelijk uitgeroepen tot sportman van Oldenzaal.


Normaal wordt de winnende sportploeg als laatste van een hele reeks winnaars bekendgemaakt. Maar regisseur Jeroen Keizer wilde de spanning tot het laatst bewaren.

 

Zo vanzelfsprekend was het allemaal niet bij de gekandideerde sportmannen, als laatste dus in de rij. Bram Kalter werd Nederlands kampioen in de klasse tot 73 kg. Dat gaf gekoppeld aan een aantal andere zware criteria van de selectiecommissie de doorslag. Maar de concurrentie was er wel degelijk. Van de wielrenners Tom Veelers en Maarten de Jonge van OWC, maar ook van Heracles-voetballer Tim Breukers, klootschieter Arnold Klieverik van Steeds Vooruit en hardloper John Hampsink van LAAC.


Bram Kalter kreeg zijn prijs van wethouder Willem Termijtelen.


Lindy Nijhuis, de jeugdige zwemster van OZ&PC kreeg van burgemeester Frans Backhuijs de aanmoedigingsprijs, omdat ze recent Nederlands kampioen op de 800 meter vrije slag korte baan werd. De concurrentie in deze categorie was overigens groot. Want wat te denken van Hantei-judoka Job Heidkamp, die het ook prima deed afgelopen jaar. Dat gold ook voor OWC-renner Vincent Kip, Quick-voetbalster Jill Roord, Waterpoloster Dione Nijhuis, mountainbiker Maureen Bruns, klootschieter Emiel Haamberg en shorttracker Jan-Douwe Janssen.

Voor volledige artikel klik hier