10-12-2008 door nick.verboom

Een korte terugblik op deze avond, waar zeker de leden die al heel lang lid zijn van Hantei naar uitgekeken hebben.

Hotel Het Landhuis was de plaats van handeling. Een plek waar Hantei ook al sinds haar oprichting regelmatig te gast is.

In het allereerste begin met bestuursvergaderingen, later met Sinterklaasfeesten voor de jongste Hantei-leden en weer later een gezellig en prima onderkomen voor veel buitenlandse teams die ons Boeskooltoernooi bezoeken.

Het 25-jarig bestaan is er gevierd en nu dus het 40-jarig bestaan. Een traditie die past bij Hantei en die we hopelijk nog lang vasthouden.

Met de organisatie komen altijd vragen en namen naar boven. Zou die er nog zijn, waar zou die dan wonen. Veel rondvragen, snuffelen in oude notulen, herinneringen ophalen. Op die manier hebben we tal van mensen weten te traceren en natuurlijk tegen iedereen gezegd, die het maar horen wilde: hoort zegt het voort.

En dan de avond zelf; voor de leden een gezellige ontmoetingsavond, gewoon een feestje. Voor de oud-leden met een zekere spanning; wie tref ik allemaal.

Nou er waren heel veel mensen en herinneringen genoeg om over te praten.

Een succesvol judoteam van vroeger bijna compleet. Een groep taekwondoka’s die vaak met elkaar naar internationale toernooien ging en meestal ook weer met de nodige prijzen thuis kwam trof elkaar weer. Zelfs nog een paar leden, de heren Wiggers die lid waren van de Sportschool van Jan Wigger (dus nog van vóór Hantei).

Er waren oude foto’s en krantenknipsels. Je zag jezelf terug als een jeugdlid van Hantei of als een kampioen in jouw klasse. Dat alles gaf stof genoeg voor discussie en gesprek. Wat je al bijna weer vergeten was kwam weer boven.

Voor alle aanwezigen, was er een jubileum-DVD, gemaakt door een paar leden van Hantei. Zij hebben geprobeerd 40-jaar Hantei op een moderne manier in beeld te brengen. Dus achter je computer gaan zitten en kijken, lezen, bladeren, etc.

Eveneens werd het nieuwe logo van Hantei gepresenteerd. Heel veel veranderd er niet maar in een moderner jasje gestoken, zo gaan we ook wat dat betreft met de tijd mee.

Kort samengevat: er was genoeg te zien, te eten, te drinken en te praten. Tot in de kleine uurtjes. Bedankt dat je er was. Tot op het volgende jubileum.

Hier is een foto reportage te zien.

Ineke Eissink.