Trainingsstage Koksijde

16-12-2008 door nick.verboom

Trainingsstage Koksijde

 

Om 11 uur woensdag 17 december 2008 gingen we naar Koksijde vanuit Vondersweijde. Nadat alle tassen met veel moeite in de auto’s waren gepropt, reden we weg. Nick had nog wat problemen met de koppeling in het begin, maar na ongeveer 4 uur rijden, waarbij iedereen ook nog het laatste stuk fout reed, kwamen we aan bij de jeugdherberg.  Lisanne en Joske op 1 kamer, de leiding op 1 kamer, en de jongens verdeeld over 2 kamers.

 

Na rustig de tas uit te hebben gepakt, gingen we nog even naar de winkel. En om half 7 weg naar de training. We hadden training met de hele groep, en om half 8 begonnen we met de training. De schotten waren er al, en van judo club Koksijde natuurlijk ook. De trainer van judo club Koksijde gaf les, en we hadden anderhalf uur training. Na de training weer naar de jeugdherberg, snel douchen, en midden in de nacht lag toch iedereen te slapen.

 

De volgende ochtend, donderdag 18 december, om kwart over 8 weer aan het ontbijt. De 1e groep, de -15,  moest om 9 uur trainen, en had een training van een uur en een kwartier. De training werd verzorgt door de trainer van de Schotten. De 2e groep, de -17, begon om half 11 en na de training gingen we even naar de Aldi. Om kwart over 2 begon de 1e groep weer. De club van Antwerpen was ondertussen ook gearriveerd. De les werd verzorgt door Marco. Na 2 uur lang trainen, had iedereen het pak weer goed nat en gingen we een eetplek opzoeken. Wat best wel moeilijk bleek te zijn om half 5 ’s middags. Uiteindelijk maar een pizza besteld, en in de jeugdherberg op gegeten. Van half 8 tot half 10 was de training van de 2e groep. Na weer een lange avond, lag iedereen te slapen.

 

Vrijdag 19 December zaten we weer om kwart over 8 aan het ontbijt. De eerste groep moest weer vroeg trainen, die verzorgt werd door de trainer van Koksijde. Later weer de 2e groep, waar Marco les gaf. Bij deze trainingen was er nog een club uit België. Daarna hadden we de hele middag vrij, en hebben sommige nog geprobeerd te slapen ( wat niet bepaald lukte). We zijn nog naar de winkel heen geweest om iets te halen, en na een middagje relaxen gingen we ons klaar maken voor het eten. We zijn naar een burgertent geweest en hebben daar wat besteld. Nadat iedereen klaar was met eten, gingen we meteen door naar de training. Er was nog een team uit Nederland gekomen. De coach van de schotten gaf les aan de hele groep. Het was een zware training, en na anderhalf uur trainen zat het er weer op voor deze dag. Iedereen op de jeugdherberg even douchen, spullen inpakken en daarna nog even bij elkaar zitten. Weer laat geworden deze avond.

 

De volgende ochtend moesten we er nog vroeger uit dan de andere dagen. Iedereen moest de laatste spullen nog inpakken en alle tassen werden alvast ingepakt. De kamer moest helemaal schoon, wat best nog wel een gedoe was. Daarna weer aan het ontbijt. We waren allemaal moe, en we hadden nog één training te gaan, voordat we naar huis heen gingen. We gingen de met z’n allen bij de 1e groep trainen. De schotten waren er deze keer niet, of ze waren al weg. We kregen les van de coach van de andere Nederlandse club. Om kwart over 10 ’s ochtends waren we klaar met trainen en ging iedereen omkleden, en ons klaar maken voor het vertrek naar huis.

 

We reden meteen vanaf de sportzaal door naar huis. Op de terug weg was bijna iedereen uitgeput, en was het in de auto van Nick erg rustig. Er werd 4 uur lang alleen maar Jan Smith gedraaid, en vooral het liedje “sta op” werd vaak gedraaid. Waarbij de anderen helemaal gek werden. Ondanks dat was het wel erg gezellig.

Op het eind nog even een “wedstrijdje” wie er het eerste bij Vondersweijde zou zijn. De meesten wouden graag naar bed, maar sommigen hadden nog een feestje of kerstgala. Dus…  moesten ze nog even wachten. Het was een heel leuke trainingsstage en we hebben hard getraind. Als het goed is heeft iedereen ook nog wat geleerd. Helaas konden Kees en Rayco niet mee, vanwege hun blessures.