Toernooi Eindhoven en Dutch open

10-01-2009 door nick.verboom

Hantei judoka’s zeer succesvol bezig,

Afgelopen weekend, zaterdag en zondag 10 en 11 januari, waren er weer 2 grote judotoernooien waar Hantei judoka’s aan mee gedaan hebben.

In Eindhoven vond 2 dagen lang de Dutch Open Espoir Tournament plaats. Een meetmoment voor de judoka’s tot 20 jaar. Ongeveer 1300 judoka’s zowel dames als heren streden in diverse gewichtsklassen en op 10 matten  om een plek op het erepodium. Een zeer sterk bezet toernooi met de topjudoka’s uit o.a. Engeland, Belgie en Nederland.

En in Dedemsvaart werd ook weer om diverse prijzen gestreden tijdens het 30ste Wintertoernooi van Judo VARwijk.

Bram Kalter en Floris uit het Broek, 3e op Dutch Open Judo Tournament

Bram Kalter heeft op zaterdag 10 januari een bijzondere prestatie geleverd en is 3de geworden in de klasse heren tot 17 jaar -73kg op het sterk bezette internationale Dutch Open Judo Tournament te Eindhoven. Dit toernooi, waaraan door ruim 1300 deelnemers uit heel Europa werd deelgenomen. is een van de 6 meetmomenten. Door dit resultaat staat hij voorlopig 2de op de ranking voor deelname aan de Europese kampioenschappen.

Kalter heeft 6 wedstrijden gejudood, waarbij 5 partijen werden omgezet in een overwinning. De enige verliespartij was tegen een Belg die uiteindelijk 2de is geworden. De wedstrijd om het Brons ging tegen de Belgische kampioen Jeremie Bottieau die vorig jaar dit toernooi op zijn naam had geschreven. Na een wazari achterstand kwam Kalter terug met ook een wazari, waarna hij de wedstrijd met een fantastische heupworp met een vol punt wist te beëindigen.

Floris uit het Broek is in de klasse heren tot 15 jaar -46kg 3de geworden en heeft hiermee punten verzameld voor deelname aan de Koninkrijksspelen. Uit het Broek won 4 partijen en verloor de halve finale, waarna winst volgde in de strijd om het Brons

Joske Roeleveld is tot slot verdienstelijk 5de geworden in haar klasse Dames min 17 jaar -52kg.